Kremasta juha od rajčice i paprike: Spoj okusa koji oduševljava
Kada se rajčica i paprika nađu zajedno u tanjiru, nastaje prava kremasta čarolija. Slatkoća zrelih rajčica i specifičan okus paprike stvaraju savršen spoj, čak i za one koji sumnjaju da juha može biti nešto posebno i glamurozno.
Sastojci
Za pripremu ove juhe potrebno je:
– 1 do 2 kašike koncentrata od rajčice
– 1 konzerva pelata (800 g)
– 100 ml slatkog vrhnja
– 1 kašika šećera (po potrebi)
– 1 kašičica Vegete
– Crni mljeveni biber
Savjet: Prije nego što počnete s pripremom, provjerite koje sastojke već imate kod kuće, a koji vam nedostaju. To će vam olakšati odluku šta ćete kuhati.
Priprema
1. U veću posudu stavite zdrobljene pelate zajedno s tekućinom, dodajte koncentrat rajčice, pastu od paprike, češnjak, bosiljak, Vegetu, crni biber i šećer.
2. Sve zajedno zagrijte do vrenja, a zatim kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.
3. Nakon toga, smjesu prebacite u blender ili koristite štapni mikser kako biste je usitnili do željene kremaste teksture.
4. Vratite juhu na vatru, po potrebi dodajte malo vode da postignete željenu gustoću i nastavite kuhati još deset minuta.
5. Na kraju, po potrebi posolite i umiješajte slatko vrhnje.
Savjet
Paprika daje rajčici poseban, prepoznatljiv okus i čini ovu juhu drugačijom od klasičnih krem supa.
Posluživanje
Juhu poslužite odmah dok je topla, kako bi njeni okusi došli do punog izražaja.



