Ugostiteljska oprema
NaslovnicaReceptiFerrero Rocher torta - recept

Ferrero Rocher torta – recept

Ako uživate u Ferrero Rocher kuglicama, ova torta će vam pružiti neodoljiv doživljaj njihovog bogatog okusa. Torta je sastavljena od sočnih slojeva čokoladnog browniesa, koji se smjenjuju s hrskavim slojevima od bjelanaca. Svaki zalogaj je obogaćen kremastim Nutella punjenjem i čokoladnim ganašeom, dok je torta izvana prekrivena prženim lješnjacima i savršeno završena glatkom čokoladnom glazurom. Ovo je desert koji će zadovoljiti sva vaša čula i učiniti svaki trenutak posebnim.

RECEPT FERRERO ROCHER TORTA

Sastojci

KORE BROWNIES-A:

100 g tamne čokolade

170 g maslaca

2 g instant kafe u prahu

8 g kakao praha

200 g šećera

3 g soli

3 jaja

5 g ekstrakta vanilije

95 g brašna

30 g tamne čokolade, nasjeckane

LJEŠNJACI:

300 g cijelih lješnjaka

KORE OD BJELANACA:

75 g prženih i mljevenih lješnjaka

60 g šećera u prahu, podijeljeno

60 g šećera u prahu, podijeljeno

95 g brašna

4 bjelanjka

15 ml limunovog soka

Prstohvat soli

ČOKOLADNI GANAŠE ZA PUNJENJE:

200 g tamne čokolade

200 g vrhnja za šlag

NUTELLA GLAZURA:

160 g tamne čokolade

160 g vrhnja za šlag

60 g kakao praha

200 g Nutelle

7 g ekstrakta vanilije

300 g maslaca, sobne temperature

ČOKOLADNA GLAZURA:

200 g tamne čokolade, isjeckane na sitne komade

56 g maslaca

50 g šećera

160 ml mlijeka

ZA DEKORACIJU:

Ferrero Rocher kuglice

čokoladni komadići/naribana čokolada

sjeckani lješnjaci

Priprema

PRIPREMITE KORE BROWNIES-A:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacem stranice i dno tri okrugla kalupa za pečenje promjera 20 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje.
  2. U srednje velikoj zdjeli, na pari otopite čokoladu i maslac, povremeno miješajući dok smjesa ne postane glatka. Dodajte šećer, pa sklonite zdjelu s vatre.
  3. Umiješajte jaja jedno po jedno, miješajući dok se dobro ne sjedine. Dodajte kafu u prahu, kakao prah i ekstrakt vanilije, zatim dodajte brašno i so te dobro promiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljene kalupe. Posipajte oko 10 g nasjeckane čokolade po unutrašnjem rubu svakog kalupa. Pecite oko 18-20 minuta.
  4. Ostavite da se brownies potpuno ohlade.

PRIPREMITE LJEŠNJAKE:

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Rasporedite lješnjake na pleh za pečenje i pecite ih oko 10 minuta.
  2. Nakon pečenja, istrljajte lješnjake kako biste uklonili što više ljuske. Ostavite ih da se potpuno ohlade.

PRIPREMITE KORE OD BJELANACA:

  1. Zagrijte pećnicu na 100°C. Obložite pleh papirom za pečenje i nacrtajte dva kruga promjera 20 cm.
  2. Uzmite 75 g prženih lješnjaka i stavite ih u blender. Sameljite ih ravnomjerno, a zatim ih prebacite u srednje veliku zdjelu i pomiješajte s polovicom šećera u prahu (30 g), polovicom kristalnog šećera (30 g) i brašnom. Ostavite sa strane.
  3. Mutite bjelanjke s prstohvatom soli dok ne dobijete mekane vrhove. Postepeno dodajte preostali šećer u prahu i kristalni šećer, te nastavite mutiti dok smjesa ne postane čvrsta, otprilike 7 minuta. Dodajte limunov sok. Nježno umiješajte smjesu od lješnjaka i brašna.
  4. Smjesu prebacite u vrećicu za ukrašavanje s ravnim nastavkom širine 1 cm. 
  5. Prateći nacrtane krugove, oblikujte dva kruga u obliku spirale.
  6. Pecite kore od bjelanaca 1 sat i 30 minuta.
  7. Ostavite ih da se potpuno ohlade.

PRIPREMITE ČOKOLADNI GANAŠE ZA PUNJENJE:

  1. Stavite čokoladu i vrhnje za šlag u zdjelu otpornu na toplinu i otopite ih na pari.
  2. Pokrijte zdjelu i ostavite da se ganache ohladi.

PRIPREMITE NUTELLA GLAZURU:

  1. Stavite čokoladu i vrhnje za šlag u zdjelu otpornu na toplinu i otopite ih na pari. Pokrijte i stavite u frižider na 30 minuta.
  2. Stavite maslac u zdjelu za miješanje i miksajte oko 10 minuta dok ne postane gladak i kremast. Dodajte prosijani kakao prah i ohlađeni čokoladni ganaše te miksajte na niskoj brzini dok se ne sjedine. Dodajte Nutellu i ekstrakt vanilije te nastavite miješati dok se sve dobro ne poveže.
  3. Prebacite glazuru i čokoladni ganaše u vrećice za ukrašavanje s ravnim nastavkom širine 5 mm.

SASTAVITE TORTU:

  1. Na pleh za tortu nanesite malo glazure i stavite jedan sloj browniesa. Ravnomjerno rasporedite polovinu čokoladnog ganašea. Dodajte koru od bjelanaca i rasporedite nešto manje od 1/3 Nutella glazure.
  2. Dodajte drugi sloj browniesa i rasporedite nešto manje od 1/3 Nutella glazure. Stavite drugu koru od bjelanaca, a zatim rasporedite preostalu polovinu čokoladnog ganašea. Na kraju, dodajte posljednji sloj browniesa.
  3. Rasporedite preostalu Nutella glazuru na vrhu i stranama torte. Stavite tortu u frižider na 30 minuta.
  4. U međuvremenu, nasjeckajte preostalih 225 g prženih lješnjaka na manje komade. Pritisnite nasjeckane lješnjake uz strane torte.
  5. Ponovno stavite tortu u frižider na dodatnih 30 minuta.

PRIPREMITE ČOKOLADNU GLAZURU:

  1. Stavite čokoladu, maslac, šećer i mlijeko u zdjelu otpornu na toplinu i otopite ih na pari.
  2. Procijedite glazuru kroz sito.
  3. Postavite tortu na manju zdjelu ili posudu, koja je smještena na pleh za tortu.
  4. Prelijte glazuru preko vrha i rubova torte.
  5. Stavite tortu u frižider na 4-6 sati ili preko noći. Kore od bjelanaca trebaju malo omekšati, što će olakšati rezanje torte.
  6. Ukrasite s Ferrero Rocher kuglicama, nasjeckanim lješnjacima i čokoladnim komadićima ili naribanom čokoladom.

POVEZANO

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Google search engine

POPULARNO

ZADNJE KOMENTARISANO