Iako smo za ljetno osvježenje odabrali hladni brownies sendvič s okusom stracciatelle, preporučujemo da izaberete svoju omiljenu vrstu sladoleda i uživate u ovoj čokoladnoj slastici koja je jednostavna i brza za pripremu.
RECEPT
Sastojci
• 1 Brownies double choco
• 3 jaja
• 150 g omekšalog putera
• 150 g šećera
• 1 l sladoleda sa okusom stracciatella
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite veliki lim papirom za pečenje. U posudu stavite mješavinu za brownies, jaja, omekšali maslac i šećer. Sve zajedno miješajte pjenjačom ili električnom miješalicom na najmanjoj brzini 1-2 minute, dok ne dobijete glatko tijesto.
- Smjesu ravnomjerno rasporedite na lim za pečenje i po površini pospite komadiće čokolade. Pecite 13-15 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u kolač ne izađe čista. Ohladite pa prerežite na dva jednaka dijela.
- Sladoled izvadite iz zamrzivača 10 minuta prije slaganja sendviča kako bi postao maziv. Pripremite četvrtasti kalup odgovarajuće veličine, obložite ga papirom za pečenje. Na dno stavite polovicu kolača, prekrijte sladoledom i poklopite drugom polovicom kolača.
- Zamrznite najmanje 4 sata pa narežite na sendviče željene veličine. Količina je dovoljna za 10 – 12 komada.
Savjet: Umjesto sladoleda s okusom stracciatella, možete koristiti i druge okuse prema svom ukusu. Pripremljene sladoledne sendviče možete čuvati u zamrzivaču do tri tjedna.