Ugostiteljska oprema
NaslovnicaReceptiŠtrudla sa orasima - Recept za najbolju štrudlu od oraha

Štrudla sa orasima – Recept za najbolju štrudlu od oraha

Štrudla s orasima

Priprema

  1. Prvo aktivirajte kvasac tako što ćete ga potopiti u malo toplog mlijeka s prstohvatom soli i šećera. Kad počne da pjeni, umiješajte ga u pripremljeno brašno, dodajte preostale sastojke, pa zamijesite tijesto. Pokrijte krpom i ostavite tijesto da nadođe.
  2. Nakon što tijesto naraste, podijelite ga na dva dijela. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte svaki dio tijesta. Pripremite nadjev tako što ćete u mljevene orahe dodati šećer, grožđice koje ste prethodno natopili u rumu i toplo mlijeko, pa sve dobro izmiješajte. Rasporedite nadjev po tijestu, zarolajte ga i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Površinu premažite s malo margarina.
  3. Zagrijte pećnicu na 150°C i pecite štrudlu 20 minuta. Zatim pojačajte na 180°C i pecite još 20 minuta, pa na kraju pojačajte na 200°C i pecite dodatnih 10 minuta. Kad je gotova, izvadite štrudlu iz rerne, premažite je margarinom i pokrijte krpom da se lagano ohladi.
  4. Posipajte štrudlu šećerom u prahu.

Ako želite raznolikost, drugi dio tijesta možete puniti makom, sirom ili ponoviti nadjev od oraha.

Sastojci za tijesto:

  • 1/2 kg brašna
  • 3 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 1 žlica šećera
  • 1 jaje
  • 1 kvasac (svježi ili suhi)
  • Naribana korica limuna
  • Malo soli

Sastojci za nadjev:

  • 200 g mljevenih oraha
  • 2 žlice šećera
  • 1 dl toplog mlijeka
  • Naribana korica limuna
  • Grožđice natopljene u rumu

Posluživanje

Ohlađenu štrudlu možete poslužiti uz čašu domaćeg soka ili toplu šolju čaja.

POVEZANO

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Google search engine

POPULARNO

ZADNJE KOMENTARISANO