Ploške patlidžana napunjene mljevenim mesom odličan su izbor za ukusno predjelo ili glavno jelo. Ove rolice pržene do savršenstva možete poslužiti uz umak od grčkog jogurta, začina i naribanog krastavca za dodatni sloj svježine.
RECEPT
Sastojci
• 300 g fino mljevenog miješanog mesa
• 2 kašike grill burger začina
• 2 duguljasta srednja patlidžana (mladi)
ZA SMJESU ZA POHANJE:
• 200 g glatkog brašna
• 1 jaje
• prstohvat soli
• vode po potrebi (oko 330 ml)
• ulje za duboko prženje
Priprema
- Priprema mesa: Pomiješajte Vegetu Natur Grill Burger Classic s mljevenim mesom i ostavite da odstoji dok pripremate patlidžane, otprilike 30 minuta.
- Priprema patlidžana: Patlidžan narežite na tanke dugoljaste ploške koristeći ribež (mandolinu), otprilike 20 komada. Ako je patlidžan deblji, prilagodite širinu ploški prema potrebi.
- Punjenje i rolanje: Na svaku plošku patlidžana nanesite tanki sloj mesne smjese i pažljivo savijte u rolice.
- Priprema smjese za pohanje: Pomiješajte brašno, jaja, sol i vodu da dobijete malo gušću smjesu od one za palačinke. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, otprilike 5-10 minuta.
Posluživanje:
Poslužite toplo uz umak od grčkog jogurta s začinima i naribanim krastavcem.
Ovaj recept je ukusan i svestran, a idealan je za obiteljsku večeru ili za posebne prilike.