Ugostiteljska oprema
NaslovnicaReceptiBBQ piletina s meksičkom salatom

BBQ piletina s meksičkom salatom

BBQ piletina s meksičkom salatom je pravi hit za ljubitelje intenzivnih i sočnih okusa. Piletina je savršeno pečena s bogatim BBQ umakom koji joj daje karamelizirani i pomalo dimljeni okus. Svaka zalogaj je pun pogodak, jer je meso sočno i s nježnim hrskavim slojem. Meksička salata dodaje svježinu s hrskavim povrćem, dok avokado i limeta doprinose savršenom balansu okusa. Ova kombinacija čini jelo ne samo ukusnim već i izuzetno osvježavajućim.

RECEPT BBQ PILETINA SA MEKSIČKOM SALATOM

Sastojci

600 g malih bataka

1 Vegeta Grill marinada BBQ

1 crvena paprika

1 zelena paprika

½ glavice ljubičastog luka

100 g konzerviranog Kukuruza šećerca

100 g konzerviranog Krupnog bijelog graha

limun

ulje

sol

Vegeta Maestro crni papar

listići rikule za posluživanje

Priprema

1. Piletinu stavite u posudu, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.

2. Dok se piletina marinira, pripremite salatu.

3. Na kockice narežite crvenu i zelenu papriku. Dodajte narezani luk te ocijeđeni i isprani kukuruz šećerac i grah. Salatu začinite maslinovim uljem, svježe ocijeđenim limunovim sokom, posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom.

4. Salatu možete ukrasiti listićima mlade rikule.

5. Roštilj zagrijte na srednje laganoj vatri. Premažite ga s malo ulja kako biste izbjegli lijepljenje.

6. Piletinu posložite na roštilj tako da pri rukovanju uvijek koristite hvataljke.

7. Meso okrećite da se ravnomjerno ispeče. Za to vam je potrebno oko 15 minuta.

8.  Pečenu piletinu stavite u posudu, ukrasite rikulom i poslužite s meksičkom salatom.

9.  Piletinu treba lagano peći na roštilju, a na isti je način možete pripremiti i u pećnici na 210 °C.

POVEZANO

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Google search engine

POPULARNO

ZADNJE KOMENTARISANO