BBQ piletina s meksičkom salatom je pravi hit za ljubitelje intenzivnih i sočnih okusa. Piletina je savršeno pečena s bogatim BBQ umakom koji joj daje karamelizirani i pomalo dimljeni okus. Svaka zalogaj je pun pogodak, jer je meso sočno i s nježnim hrskavim slojem. Meksička salata dodaje svježinu s hrskavim povrćem, dok avokado i limeta doprinose savršenom balansu okusa. Ova kombinacija čini jelo ne samo ukusnim već i izuzetno osvježavajućim.
RECEPT BBQ PILETINA SA MEKSIČKOM SALATOM
Sastojci
• 600 g malih bataka
• 1 Vegeta Grill marinada BBQ
• 1 crvena paprika
• 1 zelena paprika
• ½ glavice ljubičastog luka
• 100 g konzerviranog Kukuruza šećerca
• 100 g konzerviranog Krupnog bijelog graha
• limun
• ulje
• sol
• Vegeta Maestro crni papar
• listići rikule za posluživanje
Priprema
1. Piletinu stavite u posudu, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
2. Dok se piletina marinira, pripremite salatu.
3. Na kockice narežite crvenu i zelenu papriku. Dodajte narezani luk te ocijeđeni i isprani kukuruz šećerac i grah. Salatu začinite maslinovim uljem, svježe ocijeđenim limunovim sokom, posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom.
4. Salatu možete ukrasiti listićima mlade rikule.
5. Roštilj zagrijte na srednje laganoj vatri. Premažite ga s malo ulja kako biste izbjegli lijepljenje.
6. Piletinu posložite na roštilj tako da pri rukovanju uvijek koristite hvataljke.
7. Meso okrećite da se ravnomjerno ispeče. Za to vam je potrebno oko 15 minuta.
8. Pečenu piletinu stavite u posudu, ukrasite rikulom i poslužite s meksičkom salatom.
9. Piletinu treba lagano peći na roštilju, a na isti je način možete pripremiti i u pećnici na 210 °C.