Ugostiteljska oprema
NaslovnicaReceptiPunjene tikvice

Punjene tikvice

Tikvice su jedno od povrća koje možete jesti u bilo koje godišnje doba, kao i na raznovrsne načine. Bilo da ih neko iz vaše okoline voli ili ne, uz ovaj recept će ih sigurno zavoljeti.

Sastojci

5-6 manjih tikvica

1 glavica crvenog luka

500 g mljevenog mesa

lovorov list

pasirani paradajz

so

biber

bijeli luk u prahu

20 g gauda sira (ili po želji)

Priprema

1. Nasjeckati crveni luk i propržiti na ulju, te na to dodati mljeveno meso, lovor i začine, dinstati oko pola sata uz dodavanje vode po potrebi. Za to vrijeme pripemiti tikvice. Dobro ih operati, prerezati uzduž te izdubiti.

2. Meso tikvice koje ste izdubili staviti u lonac s mljevenim mesom da omekša.

3. Pri kraju dodati par kašika pasiranog paradajza.

4. Puniti tikvice pripremljenim nadjevom te posipati naribanim sirom.
Zapeći u rerni na 180° C oko 40 min.

Prethodni članak
Naredni članak
POVEZANO

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Google search engine

POPULARNO

ZADNJE KOMENTARISANO