Ugostiteljska oprema
NaslovnicaReceptiMađarska Juha od Gljiva

Mađarska Juha od Gljiva

Mađarska juha od gljiva može se napraviti s različitim gljivama. Upotrijebite jestive gljive koje su vam na dohvat ruke – od šampinjona i bukovača do lisičarki i vrganja. Dubinu okusa daju joj začini, a posebice nezaobilazna dimljena crvena paprika u prahu. Kiselo vrhnje koje se dodaje na kraju kuhanja, podarit će joj kremastu teksturu.

Sastojci

900 g jestivih gljiva po želji

500 ml mlijeka

250 ml bijelog vina

125 ml kiselog vrhnja

90 g maslaca

5 kašika brašna

4 kašike limunovog soka

• 4 čajne kašike dimljene paprike u prahu

3 čajne kašike sušenog kopra

3 čajne kašike sušenog timijana

2 luka

1 l pilećeg temeljca

Sol i biber po želji

Svježi peršin za posluživanje

Priprema

1. Očistite luk, ogulite ga i narežite na manje komade. Gljive očistite i nasjeckajte na komade.

2. Rastopite maslac u većem loncu i na njemu prepržite luk i nasjeckane gljive dok ne omekšaju. Podlijte gljive i luk s pilećim temeljcem i vinom. Dodajte sušeni kopar, timijan i dimljenu papriku u prahu. Pustite da se juha kuha oko 10 minuta.

3. Mlijeko pomiješajte s brašnom u zasebnoj zdjelici. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Prebacite dobivenu smjesu u juhu i kuhajte sve zajedno još 10 minuta. Posolite i pobiberite po želji.

4. Na kraju kuhanja dodajte limunov sok i umiješajte kiselo vrhnje.

5. Poslužite juhu toplu, ukrašenu sjeckanim svježim peršinom, uz krišku hrskavog hljeba.

Mađarska kremasta juha od gljiva je bogata okusima i savršeno će vas ugrijati tijekom hladnih dana.

Prethodni članak
Naredni članak
POVEZANO

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Google search engine

POPULARNO

ZADNJE KOMENTARISANO