Ugostiteljska oprema
NaslovnicaReceptiDomaća Tarhana s Mlijekom - Najpopularniji recept za Tarhanu

Domaća Tarhana s Mlijekom – Najpopularniji recept za Tarhanu

Tarhana, tradicionalna čorba bogatog okusa, jednostavna je za pripremu i idealna kao lagano jelo. Ovaj recept nudi verziju s mlijekom, koja dodaje kremastu teksturu i blagu slatkoću.

Vrijeme pripreme: 20 minuta
Porcije: Oko 4 osobe


Sastojci:

  • 1 šolja (2,4 dl) suhe kisele tarhane
  • 4 šolje (1 l) vode
  • 1/2 l mlijeka (ili prema potrebi)
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika putera
  • 1/2 kašike crvene paprike

Priprema:

  1. Kuhanje tarhane
    U lonac stavite vodu da proključa. Dodajte suhu tarhanu i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok tarhana ne omekša. Kada je skoro kuhana, počnite dolijevati mlijeko postepeno, nastavljajući kuhati dok tarhana potpuno ne omekša. Posolite prema ukusu.
  2. Priprema preliva
    U tavi rastopite kašiku putera. Dodajte crvenu papriku i kratko pržite, samo nekoliko sekundi, dok paprika ne oslobodi svoj miris, pazeći da ne pregori.
  3. Posluživanje
    Sipajte tarhanu u tanjire i prelijte je puterom s paprikom za dodatni okus. Ova čorba se može poslužiti uz hljeb ili kao samostalan obrok.

Savjet: Tarhana s mlijekom najbolje se poslužuje svježa i topla. Ako volite intenzivniji okus, slobodno dodajte još crvene paprike ili čak malo bijelog luka u preliv.

Uživajte u toplini i bogatstvu ove ukusne domaće čorbe!

POVEZANO

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Google search engine

POPULARNO

ZADNJE KOMENTARISANO