Ako želite unijeti malo uzbuđenja u svoj ručak, probajte ovu slatko-ljutu kombinaciju piletine s tropskim voćem. Ražnjići s limetom i ananasom, premazani grill sweet chili marinadom, idealni su za roštilj ili pečenje na grill tavi.
RECEPT
Sastojci
• 600 g otkoštenih pilećih zabataka
• 1 crvena paprika
• 300 g ocijeđenih komadića ananasa
• 1 Grill sweet chili marinada
• 1 limeta
Priprema
- Priprema piletine: Pileći file narežite na kockice pogodnih dimenzija za ražnjiće. Pomiješajte ga s grill marinadom i ostavite da odstoji 30 minuta, kako bi se svi okusi upili.
- Priprema povrća: Papriku narežite na veće kocke kako bi zadržala dobru teksturu prilikom pečenja.
- Sastavljanje ražnjića: Na štapiće za ražnjiće naizmjenično nanižite kockice marinirane piletine, komade ananasa i kocke paprike.
- Pečenje: Pecite ražnjiće na dobro zagrijanom roštilju ili grill tavi. Tijekom pečenja, ražnjiće premažite ostatkom marinade kako biste dodatno pojačali okus.
- Posluživanje: Kada su ražnjići pečeni, stavite ih na tanjur i prelijte sokom od limete za dodatnu svježinu.
Ovi ražnjići su savršeni uz laganu salatu ili kao glavno jelo s prilogom. Uživajte u ovoj ukusnoj kombinaciji!