Dvije posude, pet sastojaka, pola sata pripreme – ovaj recept je idealan za trenutke kada nemate puno vremena, ali želite pripremiti ukusno i zadovoljavajuće jelo. Zapečeni njoki s ćuftama i mozzarellom brzo će postati jedan od vaših omiljenih obroka.
RECEPT
Sastojci
• 500 g njoki
• 2 x 400g ćufte u paradajz sosu
• 50 ml vrhnja za kuhanje
• 150 g mozzarelle
• svježi bosiljak
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite vatrostalnu posudu.
- Njoke skuhajte u vrućoj, slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu, zatim ih ocijedite.
- U posudu dodajte njoke, vrhnje i ćufte s umakom iz limenke. Dobro promiješajte, pospite sjeckanim bosiljkom i mozzarellom.
- Pecite jelo oko 25 minuta, ili dok se ne zapeče do zlatne boje. Ostavite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.