Ugostiteljska oprema
NaslovnicaReceptiRecepti poznatih kuhara: Pripremite vrhunska jela iz omiljenih restorana kod kuće

Recepti poznatih kuhara: Pripremite vrhunska jela iz omiljenih restorana kod kuće

- Advertisement -

Pripremite vrhunska jela iz omiljenih restorana kod kuće uz pomoć ovih jednostavnih recepata poznatih kuhara.

1. Shakshuka po receptu Gordona Ramsaya

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 crveni luk, sitno nasjeckan
  • 1 crvena paprika, nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 čili papričica, po želji
  • 1 žličica sjemenki kima
  • 500 ml rajčice u passati
  • 4 jaja
  • Sol i papar po ukusu

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju popržite kim, luk i češnjak dok ne omekšaju.
  2. Dodajte papriku i čili, pa pržite još nekoliko minuta.
  3. Ulijte rajčicu u passati, začinite solju i paprom, te kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
  4. Napravite mjesta u umaku za jaja, pažljivo ih razbijte i stavite u smjesu.
  5. Pokrijte tavu i kuhajte na laganoj vatri dok se bjelanjci ne stisnu, a žumanjci ostanu mekani.
  6. Poslužite uz tostirani kruh.
Shakshuka recepti poznatih kuhara
Foto: freepik

2. Bouillabaisse po receptu Julije Child

Sastojci:

  • 1 kg ribe (npr. oslić, brancin), očišćene i narezane na komade
  • 500 g školjki
  • 500 g kozica
  • 1 poriluk, nasjeckan
  • 2 glavice luka, nasjeckane
  • 4 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 500 ml bijelog vina
  • 500 ml vode
  • 500 ml rajčice u passati
  • 1 žličica šafrana
  • 1 narančina korica
  • Svježi peršin, majčina dušica, bosiljak
  • Sol i papar po ukusu
Foto: Freepik

Priprema:

  1. U velikoj tavi popržite poriluk, luk i češnjak dok ne omekšaju.
  2. Dodajte vino, vodu, rajčicu, šafran, narančinu koricu i začinsko bilje. Kuhajte 30 minuta.
  3. Dodajte ribu i kuhajte još 10 minuta.
  4. Dodajte kozice i školjke, te kuhajte dok se ne otvore.
  5. Poslužite uz prepečenac s namazom od češnjaka.

3. Tartar od cikle po receptu restorana Vinodol

Sastojci:

  • 2 srednje cikle, kuhane i oguljene
  • 1 mala crvena luk, sitno nasjeckana
  • 1 žlica kapara, sitno nasjeckanih
  • 1 žlica svježeg peršina, nasjeckanog
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica balzamičnog octa
  • Sol i papar po ukusu
Tartar od cikle
Foto: Freepik

Priprema:

  1. Ciklu narežite na male kockice.
  2. Pomiješajte s lukom, kaparima i peršinom.
  3. Dodajte maslinovo ulje i balzamični ocat, te začinite solju i paprom.
  4. Dobro promiješajte i poslužite hladno.

4. Pašticada u njoku po receptu restorana Soli

Sastojci za pašticadu:

  • 1 kg goveđeg mesa za pašticadu
  • 2 glavice luka, nasjeckane
  • 2 mrkve, narezane
  • 2 stabljike celera, narezane
  • 4 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 lovorova lista
  • 1 žličica sušenog origana
  • 500 ml crnog vina
  • 500 ml goveđeg temeljca
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • Sol i papar po ukusu
Pašticada u njoku
Foto: freepik

Priprema:

  1. Meso začinite solju i paprom, te zapečete sa svih strana u tavi.
  2. U istoj tavi popržite luk, mrkvu, celer i češnjak dok ne omekšaju.
  3. Vratite meso u tavu, dodajte lovor, origano, vino, temeljac i koncentrat rajčice.
  4. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri 2-3 sata dok meso ne omekša.
  5. Poslužite s njokima.

5. Cheesecake po receptu iz slastičarnice Torteria Macaron

Sastojci za podlogu:

  • 200 g digestive keksa
  • 100 g otopljenog maslaca

Sastojci za nadjev:

  • 600 g krem sira
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 ml kisele pavlake
  • 1 žličica vanilin šećera
Cheesecake
Foto: freepik

Priprema:

  1. Za podlogu, sameljite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u dno kalupa.
  2. Za nadjev, miksajte krem sir sa šećerom dok ne postane glatko. Dodajte jaja, jedno po jedno, pa pavlaku i vanilu.
  3. Ulijte smjesu na podlogu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C oko 50 minuta.
  4. Ostavite da se ohladi, a zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati prije posluživanja.

Ovi recepti omogućit će vam da uživate u jelima omiljenih restorana bez napuštanja vlastitog doma. Sretno kuhanje!

- Advertisement -
POVEZANO

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Google search engine

POPULARNO

ZADNJE KOMENTARISANO