Ugostiteljska oprema
NaslovnicaReceptiSarma iz rerne

Sarma iz rerne

Modificirajte pripremu sarme na način koji vama odgovara i pripremu preusmjerite u pećnicu i uživat ćete u svakom zalogaju

Sastojci

1 veća glavica kupusa

200 ml pasiranog paradajza

600 g mljevenog mesa

60 g riže

3 kašike ulja

so

biber

vegeta

½ kašikica crvene mljevene
paprike

Priprema

1. Odvojite listove kupusa i izrežite zadebljali dio korijena.

2. Mesu dodati začine, ulje i rižu, te dobro promiješati.

3. Na list kupusa staviti dio smjese, saviti u sarmu i krajeve dobro uviti.

4. U posudu premazanu uljem staviti pasirani paradajz, so, crvenu mljevenu papriku, malo narezanog kupusa i malo vode. Na to posložiti sarmice i po potrebi dodati još vode.

5. Poklopljeno staviti u rernu zagrijanu na 200 °C i peći oko 1 sat. Na pola pečenja otklopiti i nastaviti peći.

POVEZANO

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Google search engine

POPULARNO

ZADNJE KOMENTARISANO