Modificirajte pripremu sarme na način koji vama odgovara i pripremu preusmjerite u pećnicu i uživat ćete u svakom zalogaju
Sastojci
• 1 veća glavica kupusa
• 200 ml pasiranog paradajza
• 600 g mljevenog mesa
• 60 g riže
• 3 kašike ulja
• so
• biber
• vegeta
• ½ kašikica crvene mljevene
paprike
Priprema
1. Odvojite listove kupusa i izrežite zadebljali dio korijena.
2. Mesu dodati začine, ulje i rižu, te dobro promiješati.
3. Na list kupusa staviti dio smjese, saviti u sarmu i krajeve dobro uviti.
4. U posudu premazanu uljem staviti pasirani paradajz, so, crvenu mljevenu papriku, malo narezanog kupusa i malo vode. Na to posložiti sarmice i po potrebi dodati još vode.
5. Poklopljeno staviti u rernu zagrijanu na 200 °C i peći oko 1 sat. Na pola pečenja otklopiti i nastaviti peći.