Gastro market Crvena jabuka Marindvor proslavio je svoj drugi rođendan na najbolji mogući način, organizujući ekskluzivnu zabavu na terasi s najljepšim pogledom na Sarajevo. U prisustvu brojnih partnera, javnih ličnosti, medija i ljubitelja dobre hrane, večer je protekla u savršenom spoju vrhunskih delicija i mediteranskog ambijenta.
Posebnu pažnju zvanica privukao je raskošan ketering, gdje je predstavljeno više od 20 različitih jela, pažljivo pripremljenih u razvojnoj kuhinji Gastro marketa. Svaki zalogaj bio je istinsko putovanje kroz raznolike ukuse i jedinstvene kombinacije sastojaka. Od vegetarijanskih i veganskih specijaliteta, sushija, do mesnih i mediteranskih delicija, svaki gost pronašao je nešto po svom ukusu. U posebnom fokusu bila su italijanska gelato sladoledna kreacija i sicilijanski ekskluzivni sirevi, koji su dodatno obogatili gastronomski doživljaj.
Večer je upotpunjena posebnim otvorenjem raritetne boce vina od 12 litara, Hermitage – Domaine de la Chapelle 2014 Jeroboam, koje je u saradnji s kompanijom Fina vina posluženo za ovu priliku. Ovo izuzetno vino, intenzivno rubin crvene boje, dolazi iz čuvene francuske regije Hermitage i odlikuje se bogatim aromama crnog i bobičastog voća, slatkih začina i začinskog bilja.
Uz zvuke gitare, saksofona i DJ nastup koji je obilježio kraj večeri, atmosfera na terasi Gastro marketa Crvena jabuka bila je ispunjena opuštenim razgovorima i zadovoljstvom gostiju. Kreativnost i stručnost kuhara manifestovali su se u svakom detalju, pružajući prisutnima nezaboravno iskustvo koje će dugo pamtiti.
Ova nezaboravna noć pokazala je zašto je Gastro market Crvena jabuka Marindvor mjesto koje okuplja ljubitelje dobre hrane i izvanredne atmosfere, potvrđujući svoju poziciju jednog od najprestižnijih gastro destinacija u Sarajevu.