Ovaj recept nudi savršeno rešenje za brz i ukusan obrok koji možete pripremiti u samo 45 minuta. Od tog vremena, čak 30 minuta se troši na pečenje, dok ćete stvarno aktivno raditi samo 15 minuta. Ovaj obrok sjedinjuje prilog i glavno jelo, a uz to, jedina dodatna stvar koju vam treba je jednostavna sveža salata.
RECEPT
Sastojci
• 500 g paste po želji
• 300 g pilećeg filea
• 300 g svježih šampinjona
• 300 ml vrhnja za kuhanje
• 1 kokošija kocka za supu
• 1 veća zrela svježa rajčica
• 1 glavica crvenog luka
• 200 g gauda sira
• Začini po želji
• Maslinovo ulje
Priprema
- Kuhanje tjestenine: U velikoj količini posoljene ključale vode, skuhajte tjesteninu 2 minute manje nego što je navedeno na pakovanju. Sačuvajte 150 ml vode u kojoj se kuhala, procijedite tjesteninu i ostavite je sa strane.
- Mariniranje piletine: U 200 ml ključale vode rastopite jednu pileću kocku za supu. Pileći file isecite na sitne kockice i marinirajte u začinima po vašem izboru. Preporučujem malo vegete, kurkume, crnog mljevenog papra, slatke paprike, češnjaka u granulama, senfa i maslinovog ulja. Dobro promiješajte.
- Priprema povrća: U tiganju zagrijte maslinovo ulje i izdinstajte sitno seckanu glavicu luka. Kada luk omekša, dodajte mariniranu piletinu i pržite je dok ne bude napola pečena. U tom trenutku, dodajte na listiće sečene šampinjone. Kada šampinjoni otpuste višak vode, sklonite sve sa vatre.
- Spajanje sastojaka: U tepsiju stavite skuhanu tjesteninu, dodajte piletinu i šampinjone, pa lagano promiješajte. Na vrh stavite kockice svježe rajčice, a sve prelijte vrhnjem za kuhanje, sačuvanom vodom od tjestenine i vodom u kojoj ste rastopili pileću kocku za supu. Na kraju, pospite rendanim gauda sirom i sitno seckanim listovima svježeg peršuna.
- Pečenje: Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180-200 stepeni, oko 30 minuta. I to je to, vaš ukusni ručak je spreman!
Savjet: Za vegetarijansku verziju, umesto piletine, možete izdinstati tikvice i crvene roga paprike. Takođe, poslednjih 10 minuta pečenja možete uključiti samo gornji grejač u pećnici da se gornji deo više zapeče i dobije zlatnu boju.