Zdrav i ukusan za hladne zimske dane. Gust i sočan, pripremljen od nježnih komadića govedine u bogatom sosu od luka, paprike i začina. Savršeno ide uz pire krompir ili domaći hljeb. Topli obrok koji grije iznutra!
RECEPT
Sastojci
• 2 žlice ulja
• 600 g govedine – za odreske
• 1 kašika koncentrat rajčice
• 1 Fant za gulaš i paprikaš
• 100 ml Passate
• ½ kašike meda
• 1 crvena paprika
• 100 ml kiselog vrhnja
• 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 170°C. posudi prikladnoj za pećnicu zagrijte ulje.
- Govedinu za pirjanje narežite na komade veličine zalogaja.
- Popržite ju u serijama dok dobro ne porumeni.
Posluživanje: Nakon toga, čokolada je spremna za posluživanje. - Kad porumeni, dodajte koncentrat rajčica i promiješajte.
- Ulijte 700 ml vode, umiješajte Fant, promiješajte i pustite da zavri.
Umiješajte passatu i med. - Zatim poklopite i stavite u zagrijanu pećnicu da se kuha 3 sata i 30 minuta.
- Provjerite i promiješajte nekoliko puta tijekom kuhanja kako biste bili sigurni da se ništa ne lijepi i da još uvijek ima dovoljno tekućine. Po potrebi možete dodati malo vode.
- Pola sata prije kraja umiješajte narezanu papriku.
- Gotov gulaš izvadite iz pećnice, promiješajte, pa dodajte kiselo vrhnje i pospite peršinom.