Još uvijek niste pronašli recept za Brownie s “onim” prekrasnim ljepljivim čokoladnim tijestom koje bi zadovoljio zahtjevno nepce? Mi ga imamo! Nimalo tajanstveno, vrlo jednostavno i besprijekorno čokoladno!
Sastojci
• 100 g margarina
• 400 g čokolade
• 4 jaja
• 140 g šećera
• 150 g brašna
Dodatci (po želji)
• 150 gr krupno sjeckanih oraha
• 200 gr grožđica
• rum
• 1 kašikica cimeta
Priprema
1. Grožđice natopiti rumom i ostaviti ih 2 sata da se namaču.
2. Rernu zagrijati na 180°C.
3. Cijela jaja i šećer pjenasto umutiti. Dodati brašno pa sve izmiješati.
4. Na srednje jakoj temperaturi otopiti margarin i čokoladu pa ih dodati u smjesu jaja, brašna i šećera.
5. Ukoliko želite dodadte, u čokoladnu smjesu umiješajte ocijeđene grožđice, sjeckane orahe i cimet.
6. Smjesu ulijte u kalup promjera 24X24 cm i pecite 25-30 minuta na 180°C.
Ako pravite samo čokoladne Brownies pecite 20-ak minuta. Ukoliko ste u smjesu dodali grožđice i orahe, pecite 25-30 minuta.