Kolač sa šljivama: Savršen spoj sočnih plodova i biskvitnog tijesta
RECEPT
Sastojci
• 3 jaja
• 150 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 60 ml ulja
• 180 ml jogurta
• 100 g brašna
• 120 g griza
• 1 prašak za pecivo
• 40 g maka
• 1 kašika jogurta
• 700 g šljiva
• 2 kašike šećera
• 1 kašika cimeta
Priprema
- Pripremite šljive: operite ih, izvadite koštice i narežite na komade. Trebali biste dobiti oko 600 g pripremljenih šljiva. Pomiješajte ih sa šećerom i cimetom.
- Za biskvit, umutite jaja s šećerom i vanilin šećerom pomoću miksera. Dodajte ulje i jogurt, pa kratko mutite. Na kraju, umiješajte brašno, griz i prašak za pecivo. U papirnatom kalupu promjera 28 cm rasporedite šljive, a zatim prelijte s polovinom biskvitne smjese i poravnajte.
- U preostali dio smjese dodajte mljeveni mak i žlicu jogurta. Dobro izmiješajte i prelijte preko žute smjese.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C oko 35 minuta. Isključite pećnicu i ostavite kolač još nekoliko minuta unutra.
- Ostavite pečeni kolač da se ohladi u kalupu, a zatim ga preokrenite na pladanj.