Ugostiteljska oprema
NaslovnicaReceptiPita sa krompirom i bundevom

Pita sa krompirom i bundevom

Pita s krumpirom i bundevom je savršen spoj nježnog tijesta i ukusnog nadjeva koji će vas oduševiti svojom jednostavnost i bogatstvom okusa. Kombinacija naribanog krumpira i bundeve, uz dodatak sitno narezane ili naribane ljekovite lukiće, stvara nadjev koji je izvanredno aromatičan i hranjiv.

Vrijeme pripreme: 60 minuta
Porcije: Oko 4-6 osoba


Sastojci:

  • 400g glatkog brašna
  • sol
  • oko 200ml mlake vode
  • bundeva
  • 3 krumpira
  • glavica crvenog luka
  • začini i peršin

Priprema:

  1. Kombinacija naribanog krumpira i bundeve, uz dodatak sitno narezane ili naribane lukiće, stvara nadjev koji je izvanredno aromatičan i hranjiv. Začini dodatno ističu prirodnu slatkoću bundeve i zemljanost krumpira, stvarajući savršen balans okusa.
  2. Tijesto, mekano i podatno nakon što odstoji, razvlači se rukama do gotovo prozirne tanke slojeve. Nauljeno tijesto daje pitu hrskavu koricu koja se savršeno uklapa s mekanim i sočnim nadjevom.
  3. Rolana s obje strane, pita dobiva prepoznatljiv izgled i jedinstvenu teksturu.
  4. Peciva se u nauljenoj tepsiji na visokoj temperaturi dok ne postane zlatno smeđa, a zatim se lagano poškropi vodom i pokrije, čime se osigurava da korica ostane mekana i ukusna.
  5. Ova pita nije samo gastronomski užitak, već i pravi comfort food koji će vas ugrijati i zadovoljiti svaki put kada je pripremite.
POVEZANO

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Google search engine

POPULARNO

ZADNJE KOMENTARISANO